FinansNyhet

Loomis köper uttagsautomater av Nordea och Danske

Publicerad

Kontanthanteringsbolaget Loomis förvärvar samtliga aktier i Automatia Pankkiautomaatit Oy från Danske Bank, Nordea och OP Financial Group.

Camilla Jonsson

Automatia bedriver, under varumärket Otto, Finlands största verksamhet för uttagsautomater men erbjuder även kontantförsörjningstjänster för bankkontor, serviceboxar för detaljhandeln och en digital plattform för realtidsbetalningar. 

Säljarna kommer, som en del i förvärvsavtalet, att teckna långsiktiga serviceavtal och därför även fortsättningsvis vara betydande kunder till Automatia. Köpeskillingen på skuldfri basis, uppgår till cirka 42 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen är avhängigt av godkännande från finska konkurrens- och konsumentmyndigheten och godkännande från andra relevanta myndigheter. Förvärvet kommer att slutföras efter godkännande, vilket förväntas ske inom de närmaste fem månaderna. Köpeskillingen betalas vid slutförandet av transaktionen.

Annons

– Automatia ökar vår kunskapsbas och tillför oss erfarenhet inom drift och underhåll av uttagsautomater och digitala betalningssystem. Det är en mycket bra möjlighet för oss att utöka vårt servicekoncept för uttagsautomater, säger Loomis vd och koncernchef Patrik Andersson i en presskommentar.

Annons