Finans Nyhet

Lönebonanza sprider sig från New York till London

Publicerad

Amerikanska advokatbyråer bjuder över varandra i kampen om talangerna. Budkriget har redan spritt sig till London. 

Realtid.se

New York-baserade Milbank Tweed Hadley & McCloy höjde nyligen ingångslönen för unga jurister med 10 000 US-dollar till en lön på 190 000 US-dollar (årslön) vilket har satt igång ett budkrig mellan advokatbyråer, rapporterar Financial Times (FT).

Tidigare har Caravath Swaine & Moore satt löneribban, nu såg de sig omsprungna men svarade med att dela ut speciella bonusar till associates med fyra års erfarenhet och mer, rapporterar FT. 

Även Simpson Thacher & Bartlett delar ut sommarbonusar på upp till 25 000 US-dollar.

Annons

FT skriver att en delägare gör bedömningen att de 20 toppfirmorna i USA kommer att matcha Milbank’s bud.

Lönekriget kommer att hålla i sig ett tag med slutligen mattas av på grund av konkurrenssituationen som sätter press på både priser och ersättningar, enligt Alan Olson vid Altman Weil.

Men Scott Edelman, ordförande i Milbank försvarar firmans tilltag:

Annons

–  För sofistikrade, känsliga rättstvister och transaktioner vill du ha det bästa, du vill ha det gjort genast och av personer med särskild yrkesetik och specialistkunkaper, säger han. 

Enligt FT har lönekriget nu nått även brittiska advokatbyråer, som var långsamma med att reagera på 2016 års lönehöjningar. 

Ingångslönen vid Linklaters eller Clifford Chance i London ligger nu på motsvarande cirka 120 000 US-dollar.

Annons

Man kan konstatera att löneläget i London fortfarande ligger långt under New York och det talas till och me dom en brain drain från Storbritannien till USA.  

Annons