Bank

Ljusning för Deutsche Bank

Äntligen vinst för den krisande bankjätten.

Publicerad 2016-10-27

Deutsche Bank redovisar en vinst för årets tredje kvartal, framgår det av den senaste delårsrapporten.

Nettovinsten uppgick till 278 miljoner euro, jämfört med förra kvartalets förlust på sex miljarder euro.

Intäkterna steg också från förra årets 7,3 miljarder till 7,5 miljarder euro för Q3 i år. Detta uppnåddes trots "en tuff räntemiljö" enligt rapporten.

– Resultatet visar tydligt den styrka vår verksamhet har och vilket enastående arbete våra medarbetare gjort. Vi fortsatte att göra stora framsteg i omstruktureringen av banken, säger vd John Cryan i en kommentar.

Cryan tillägger dock att den positiva utvecklingen dämpats något nyligen på grund av tvisten där amerikanska myndigheter kräver att banken betalar böter på 14 miljarder euro. Tvisten fortsätter och ledningen arbetar för att nå en lösning, uppger Cryan.

Detta innebär bland annat att Deutsche Banks kostnader för juridiska processer stigit till 5,9 miljarder euro, en ökning med drygt en halv miljard.

Bankens kärnprimärkapitalrelation steg också från 10,8 procent vid halvårsskiftet till 11,1 procent vid utgången av tredje kvartalet.

Mycket av det positiva resultatet kan förklaras med en bra utveckling i Deutsche Banks kärnområden, enligt rapporten. Obligationshandel och tradingintäkter steg med 10 procent jämfört med motsvarande period förra året och området privata och förmögna kunder ökade med fem procent.

Även corp- och investmentbankingsegmentet gick bra och Deutsche Bank har en topp fem-position när det gäller globala börsnoteringar.

Samtidigt meddelar den tyska banken att dess verksamheter i Mexiko säljs till inhemska Investabank, en affär som slutförs under nästa år. Avsikten att lämna Mexiko är känd sedan tidigare och Deutsche Bank har en förhållandevis liten verksamhet där med 100 anställda.

Platsannonser