Finans

Littorin lämnar ytterligare bolag

Affärsmannen, politikern och styrelseproffset Sverker Littorin lämnade nyligen uppdraget som styrelseordförande för Liv ihop, och tidigare även Randviken och Raybased. Nu står det klart att han även lämnar börsnoterade Bonzun.

Uppdaterad 2021-11-29
Publicerad 2021-11-29
Sven Littorin.

Sverker Littorin har en lång historia av styrelsearbete inom bland annat vård/omsorg, apotek och energibolag. Han var även vice vd i medicinteknikbolaget Elekta under fem år och startade ett riskkapitalbolag, Momentor, tillsammans med sin bror – den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin.

På senare tid har Sverker Littorin suttit i styrelsen för omsorgsbolaget Liv ihop, men lämnade posten som ordförande efter kort tid, vilket kommunicerades dagen efter att bolagets vd Nils Stiernstedt fick sparken och tre dagar före det att den tillförordnade vd:n Lena Norlander avgick på egen begäran.

– Jag tillträdde styrelsen för endast fem veckor sedan men händelseutvecklingen har varit sådan att jag inte längre ser det som möjligt att bedriva ett styrelsearbete på det sett som var tänkt och med de intentioner som fanns, sa Sverker Littorin i en skriftlig kommentar vid det tillfället.

I somras lämnade Littorin styrelsen för Randviken Fastigheter och i september lämnade han styrelsen för Raybased Proptech. Detta skedde en tid efter det omvända förvärv där Raybased Holding blev Randviken Fastigheter och tog plats på börsen.

I slutet av november lämnade Littorin även företaget Bonzun med anledning av Ekobrottsmyndighetens intresse.

Den officiella förklaringen till att Sverker Littorin lämnar styrelsen uppges dock vara sjukdom, vilket också stämmer:

”Sverker Littorin har drabbats av cancer och behöver fokusera på sitt tillfrisknande”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Realtid söker Sverker Littorin.

Platsannonser

Logga in