Anders Jarl ska ta över ordförandeklubban och Ulrika Hallengren vd-posten i Wihlborgs.
Nytt jobb

Ledningsskifte i Wihlborgs

Fastighetsbolaget Wihlborgs får både en ny vd och en ny styrelseordförande efter stämman i april, då mångåriga ordföranden och storägaren Erik Paulsson lämnar styrelsen efter 14 år.

Uppdaterad 2018-02-06
Publicerad 2018-02-06

Nuvarande vd:n Anders Jarl föreslås bli arbetande styrelseordförande efter Erik Paulsson som lämnar styrelsen i samband med stämman den 25 april. Den nuvarande projekt- och utvecklingschefen Ulrika Hallengren föreslås därefter ta över som vd i bolaget.

– Ulrika Hallengren har idag en nyckelposition i Wihlborgs och har framgångsrikt drivit ett antal stora utvecklingsprojekt och affärer. Vi i styrelsen är överens om att Ulrika är rätt person att axla rollen som vd och driva arbetet med att säkra fortsatt tillväxt och modernisering av bolaget. Samtidigt kan Anders Jarl bidra med erfarenhet och strategisk rådgivning. Som stor ägare i bolaget känner jag mig mycket nöjd och trygg med denna lösning, säger styrelsens ordförande Erik Paulsson, i en skriftlig kommentar.

Till ny ledamot i styrelsen föreslås också Jan Litborn som till vardags är managing partner, delägare och advokat på Advokatfirman Glimstedt.

Wihlborgs är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 37 miljarder kronor med ett årligt hyresvärde på 2,6 miljarder kronor.

Platsannonser

Logga in