Finans

Ledningsförändringar i Hoist efter jätteförvärv

Det stora portföljförvärvet i Frankrike under måndagen leder till en rockad i koncernledningen på Hoist Finance.

Uppdaterad 2019-12-18
Publicerad 2019-12-18

Vd Klaus-Anders Nysteen tar över det operativa ansvaret som tidigare låg under COO (operativ chef) Emanuele Reale. Den senare blir istället ny CSO, säljchef. 

Realtid rapporterade tidigare i veckan att Hoist Finance har ingått avtal om att förvärva en fransk portfölj med förfallna bolån. Portföljen omfattar fler än 3 500 fordringar till ett nominellt värde av 375 miljoner euro, motsvarande närmare 4 miljarder kronor. Det är Hoist Finance hittills största portföljförvärv. 

Hoist kallar området för Secured NPLs. Den nuvarande säljchefen för Hoist, Fabien Klecha, tillika medlem i koncernledningen blir nu ansvarig för Secured NPLs i form av chef för Hoist Center of Excellence inom området. Fabien Klecha är dessutom landschef för Frankrike.

Förändringarna ska enligt bolaget stärka Hoist Finance strategi om tillväxt och diversifiering inom nya tillgångsklasser. Dessutom ska det bidra till en effektiv skuldhantering i den nya portföljen i Frankrike.

– Jag är mycket nöjd med den senaste portföljinvesteringen i Frankrike som mer än fördubblar storleken på vår franska verksamhet och gör oss till marknadsledare inom säkerställda förfallna fordringar i denna viktiga marknad, säger vd Klaus-Anders Nysteen i en kommentar.

Förändringarna gäller från den 18 december.

Platsannonser