Finans

Lars-Åke Norling ny vd för Nordnet

Lars-Åke Norling, investeringsansvarig på Kinnevik för teknik och media, blir ny vd för Nordnet och tillträder i september medan Anders Danielsson kvarstår i sin roll som tillförordnad vd fram till dess.

Publicerad 2019-06-17

– Lars-Åke är rätt person att leda arbetet med att bygga framtidens bank. Han har bred erfarenhet av konsumentmarknaden, skarpt resultatfokus och en spets inom digital transformation, säger Tom Dinkelspiel, styrelseordförande för Nordnet i ett pressmeddelande.

Nordnet har under det senaste året gjort flera produktlanseringar, lanserat en ny app och webbtjänst, och köpt norska Netfonds.

– Vi har haft ett högt tempo i verksamheten, men har mycket kvar att göra. Lars-Åke har de kvaliteter som krävs för att ta oss till nästa fas, där vi kommer lägga än mer tyngd på den digitala användarupplevelsen, säger Tom Dinkelspiel.

Lars-Åke Norling har mer än 20 års erfarenhet från bolag inom teknologi, media och telekom (TMT). Norling har tidigare bland annat varit vd på Total Access Communications Thailand och vd på Digi Telecommunications Malaysia.

– Jag brinner för att förbättra människors liv med hjälp av digital teknik. Nordnet är en av finansbranschens verkliga pionjärer som under lång tid utmanat strukturer och etablerade sanningar, och demokratiserat sparandet genom innovation, prisvärdhet och smarta tekniska lösningar, säger Lars-Åke Norling.

Platsannonser