Johan Såthe seglar vidare mot nya äventyr.
Krönika

Den sista lördagskrönikan – tack för den här tiden

Den sista lördagskrönikan, kreativ förstörelse och sylt utan socker. Det är innehållet i Johan Såthes krönika.

Johan Såthe
Publicerad 2020-06-13

Två år går fort. Det här blir min sista lördagskrönika som chefredaktör och ansvarig utgivare för Realtid. Det har verkligen varit roligt att tillsammans med redaktionen få chansen att utveckla Realtids journalistik och sajt. Vi har under den här tiden publicerat många avslöjanden, läsvärda reportage och fina porträtt. Vi har gått från att enbart ha publiceringar på vardagar till att hålla igång sajten sju dagar i veckan.

Uppenbarligen har ni läsare också uppskattat nya Realtid – ni har i alla fall blivit  drygt dubbelt så många. Varje vecka har Realtid runt 100 000 unika besökare. En annan höjdpunkt var att Realtid under 2019 rankades som Sveriges näst bästa finanssajt efter Dagens Industri. Ett mycket hedrande betyg från den finansbransch som vi bevakar varje dag.

Jag vill också passa på att tacka alla som kommit med tips, beröm och kritik under min tid på Realtid. Ni är många som har bidragit med kloka synpunkter och intressanta tips.

Jag kommer att arbeta kvar inom ekonomijournalistiken, den som vill hålla kontakt även i fortsättningen får gärna följa mig på Twitter, jag finns på @JohanSathe.

***

Jag tror att Claes Folkmar har rätt i att kreativ förstörelse är en förutsättning för en förutsättning för ekonomisk återhämtning. Läs mer nedan:

https://www.realtid.se/kronika/kreativ-forstorelse-en-forutsattning-ekonomisk-aterhamtning

***

Dalarnas Martin Wolf, aka Per Lindvall, har skrivit klokt om att revisorernas uppdrag måste breddas. Läs mer nedan.

https://www.realtid.se/kronika/dags-att-bredda-revisorernas-uppdrag

***

Läs Per Agermans krönika om de täta banden mellan fastighetstopparna Ilija Batljan och Jens Engwall:

https://www.realtid.se/kronika/fastighetskarusell-signerad-engwall-och-batljan

***

Det är svårt att inte imponeras av vad Tin fonder har gjort. Det här känns som ett smart samarbete med Avanza. Läs mer nedan:

https://www.realtid.se/avanza-i-fondsamarbete-med-tin-fonder

***

Äntligen dags för Allsvenskan i helgen. Hoppas AIK vinner över Örebro på söndag så man får vara glad i alla fall en vecka. Ska bli spännande att uppleva hur Allsvenskan känns utan publik. Kanske som sylt utan socker? Man kan tycka att det är tidigt att börja spela fotboll redan nu – men om det beslutet hade fattats hade flertalet klubbar gått i konkurs. Det hade med all säkerhet varit en ännu sämre lösning. Mängder av människor hade förlorat sina jobb. Tyskland såg tidigt till att få igång fotbollen trots coronan. Det var inte en slump, man såg att det fanns stor nersida ur flera aspekter att låta proffsfotbollen haverera. Gissningsvis håller det även humöret uppe på delar av folket.

***

I helgens karriärintervju har redaktionschef Sverker Brundin träffat Stefan Granlund, som arbetar som ”Fintech Engagement Manager” på Danske Bank. Missa inte en spännande intervju med en viljestark person med en rätt annorlunda bakgrund jämfört med många andra i finansbranschen. Intervjun finns som vanligt att läsa här på sajten från och med söndag morgon

***

Trevlig sommar!

Platsannonser