Rikard Josefson, vd Avanza och Erik Sprinchorn och Carl Almfelt från TIN Fonder. Foto: Respektive företag
Fonder

Avanza i fondsamarbete med TIN Fonder

Avanza lanserar fonden Avanza World Tech by TIN, ett exklusivt samarbete med TIN Fonder.

 

Uppdaterad 2020-06-12
Publicerad 2020-06-11

Mottagarfonden TIN World Tech förvaltas aktivt av det erfarna förvaltningsteamet på TIN Fonder; Carl Armfelt och Erik Sprinchorn. Fonden som är exklusiv för Avanzas kunder ger möjlighet att spara i bolag som bedöms bli framtida vinnare inom områdena teknik, hälsa och hållbarhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fonden kommer att investera över hela världen, i innovativa bolag som kännetecknas av hög tillväxt och lönsamhet. Investeringarna är långsiktiga och görs i medelstora bolag med högt teknikinnehåll och hållbara tjänster eller produkter. Minst hälften av fondens innehav ska utgöras av bolag vars produkter eller tjänster tydligt bidrar till en bättre värld och FN:s hållbarhetsmål.

– Målet med fonden är att hitta framtidens globala vinnare. Vi lägger stor vikt vid att analysera och träffa innovativa bolag inom mjukvara, hälsa, datasäkerhet och miljö samt forsknings- och utvecklingsintensiva bolag. Det är vår övertygelse att bolag med ett högt teknikinnehåll och med hållbara tjänster och produkter kommer att kunna växa snabbare än den bredare ekonomin, säger Carl Armfelt, en av förvaltarna av TIN World Tech i en skriftlig kommentar.

– Avanza var en av få plattformar som TIN Ny Teknik fanns på vid starten 2019. Att nu ta nästa steg i samarbetet genom Avanza World Tech by TIN känns helt rätt. Vår uppfattning är att Avanza erbjuder sina kunder ett modernt digitalt gränssnitt med de bästa produkterna som passar de flesta spararna. Vi på TIN Fonder är hedrade över att få samarbeta med Avanza avseende den nya fonden, säger Tomas Lundmark, vd på TIN Fonder.

Avanza World Tech by TIN är ett exklusivt samarbete mellan Avanza och TIN Fonder och kan endast handlas via Avanza. Fonden är enligt Avanza också en av de billigaste aktivt förvaltade teknikfonderna för privatpersoner på marknaden. Fondens totala avgift uppskattas till 1,34 procent. 

– Jag har följt framgångarna hos Erik och Carl de senaste åren. De har en gedigen erfarenhet från att investera i innovation och teknik. Vid aktiv förvaltning har förvaltningsteamets kompetens och förmåga en mycket stor betydelse för avkastningen. Med dem i förarsätet och med fondens unika placeringsinriktning får våra kunder ännu en attraktiv byggsten till sina fondportföljer, säger Rikard Josefson, vd för Avanza.

Avanza World Tech by TIN är en matarfond som placerar minst 85 procent av sina medel i en mottagarfond. 

 

 

Platsannonser