Nu finns Bloomberg på Realtid
Nu finns Bloomberg på Realtid.
Finans

Bloomberg TV på Realtid.se

Bloomberg tv till Realtid, skryt om Goldman Sachs och ett fint jobb att söka. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Johan Såthe
Publicerad 2018-12-01

Realtid har som uppdrag att journalistiskt bevaka den svenska finansbranschen. Vi har på senare tid tagit stora steg och stärkt den redaktionella kvalitén och ökat våra besökssiffror rejält. Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen med nya satsningar som gör att du som jobbar i finansbranschen får allt mer kvalificerad journalistik och affärskritiskt innehåll.

En modern ekonomisajt ska givetvis innehålla inte bara text och bilder – utan också och rörlig bild. Därför är det mycket glädjande att kunna berätta att Realtid sedan ett några dagar tillbaka kan visar en världens bästa nyhetskanal Bloomberg TV, med inriktning på affärs- och finansvärlden, på vår sajt.

Tips: Om du klickar fram ljudet och scrollar ner på sajten så hoppar tv-rutan ut till höger. Så kan du göra andra saker samtidigt som du tittar/lyssnar på de senaste ekonominyheterna från Bloomberg.

***

Sent i en konjunkturcykel blir det ofta allt vanligare med bud och uppköp av bolag.

Realtids krönikörer Per Lindvall och Torbjörn Isacson  har skrivit varsin intressant och uppmärksammad krönika om detta.

Per Lindvall har i veckan också ställt sig mycket frågande till vad Svenskt Näringsliv pysslar med när de inte agerar mot vår tids skattefrälse. På måndag morgon kan du läsa en replik från Svenskt Näringsliv.

***

Förra söndagens karriärintervju med Anna Skoglund som nyligen blivit delägare i Goldman Sachs var en av veckans mest lästa artiklar. Jag måste erkänna att vi är lite malliga över att Goldman Sachs officiella twitterkonto retweetade artikeln till sina 700 000 följare.

***

Realtid sökte nyligen efter en ny redaktionschef – och nu är Sverker Brundin på plats. Han har tidigare bland annat jobbat som chef och reporter på tidningarna Computer Sweden och Ny Teknik. Vill du bli arbetskamrat till mig och Sverker (och ett gäng mycket duktiga trevliga reportrar) så söker vi just nu en ekonomireporter med bank som bevakningsområde. Passar jobbet dig eller känner du någon annan som skulle uträtta stordåd hos oss? Hör av dig till mig, du når mig på mail johan.sathe@realtidmedia.se

Här hittar du mer information om tjänsten som bankreporter på Realtid.

***

Du prenumererar väl på vårt dagliga nyhetsbrev? Om inte – anmäl dig här:

***

Imorgon söndag publicerar Realtid.se en fin intervju med EQT:s grundare Jan Ståhlberg, där han berättar om sin karriär och sitt liv. Missa inte den. Trevlig helg!

Platsannonser