Annons

Annons

Klövern höjer budpliktsbudet i Tobin Properties

Klövern, som äger 40 procent av det totala antalet aktier i Tobin, reviderar sitt kontantbud. För varje utestående stamaktie erbjuder Klövern 22:65 kronor. Tidigare erbjöds 20 kronor.

Erbjudandet lämnas på grund av den budplikt som uppkommit genom att Klövern som budgivare tecknat och erhållit stamaktier i Tobin Properties i den riktade emissionen och därigenom blivit ny huvudägare i Tobin Properties.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Klövern skriver att erbjudandet inte motiveras av någon ambition att förvärva hela Tobin Properties och man kommer inte heller verka för några förändringar i Tobins verksamhet eller ledning.

–  Kopplat till Klöverns ambition att satsa på bostadsutveckling genom Klövern Living har det uppkommit en unik möjlighet för Klövern att positionera sig på den viktiga Stockholmsmarknaden. En investering av Klövern i Tobin Properties är inte ett uttryck för att bostadsmarknaden har bottnat ur, tvärtom är det ett sätt att dra nytta av framtida möjligheter som en troligtvis svag marknad under 2018 kommer att erbjuda. Tobin Properties har ett mycket duktigt utvecklingsteam som med starkare finansiella muskler kan ta till vara de möjligheter som kan komma att uppstå i kölvattnet av en svagare bostadsmarknad, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons