Bank

Klarnas vd kallas till Finansdepartementet

Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski kallas till möte på Finansdepartementet för att svara på hur banken tänker lösa problem med id-kapning och överskuldsättning, skriver Dagens Nyheter på torsdagen.

 

Uppdaterad 2019-05-16
Publicerad 2019-05-16

– Det värsta som kan hända är att människor hamnar i problem, får betalningssvårigheter och anmärkningar när de inte ens själva har gjort köpet, säger konsumentminister Ardalan Shekarabi till tidningen.

Klarna har under våren kritiserats av myndigheter och användare för otydliga kreditupplägg, kunder som skickas till kronofogden och oklarheter om personuppgiftshantering. Dagens Nyheter skrev tidigare i veckan om e-handelns bekymmer med id-kapningar, som också förekommer hos Klarna.

Finansmarknadsminister Per Bolund och konsumentministern vill, enligt Dagens Nyheter, ha svar på hur banken tänker arbeta för att komma till rätta med problemen.

Tidningen skriver att Klarnas vd ännu inte nåtts av en inbjudan till mötet, enligt presschefen Magnus Törnblom.

– Vi har inte fått någon sådan ännu, men deltar så klart gärna i ett möte med ministrarna för att diskutera de här viktiga frågorna. Det är frågor vi jobbar med på daglig basis och vi bidrar gärna i den diskussionen, säger Törnblom.

– Vi har jobbat långsiktigt och konsekvent med att minska andelen kunder som missar att betala i tid, och vi är i dag nere på historiskt låga nivåer på hur stor andel påminnelser, inkasso- och kronofogdeärenden vi behöver skicka. Vi vill ju att folk ska betala i tid och vara nöjda med våra tjänster, inte tvärt om, säger Törnblom till tidningen,

Platsannonser