Annons

Annons

"Klarna är ingen kärninvestering"

Sven Hagströmer är öppen för att sälja av hela innehavet i Klarna.

I går hölls ett möte med First North-noterade Creades på Operaterassen i Stockholm.

Investmentbolagets grundare, största ägare och ordförande Sven Hagströmer var på plats och talade inför aktieägarna.

Under sammankomsten togs bland annat portföljbolaget Klarna upp.

Annons

Annons

Sven Hagströmer lämnade styrelsen och ordförandeklubban i bolaget i juli för ett år sedan.

– Jag lämnade ordförandeskapet i Klarna eftersom jag inte hade något att tillföra eftersom Klarna är ett internationellt företag och jag har all min erfarenhet från svensk verksamhet, säger Sven Hagströmer till Realtid.se

I dag äger Sven Hagströmers Creades drygt 6 procent av aktierna i Klarna tillsammans med Mats Qvibergs investmentbolag Öresund. Värdet på Creades del av innehavet räknas till 236 miljoner kronor. Det totala marknadsvärdet på bolagens innehav i Klarna ligger på 399 miljoner kronor.

Under gårdagens möte öppnade Sven Hagströmer för att det kan bli aktuellt att sälja hela innehavet i Klarna.

– Vi är bara inne i bolag där vi kan tillföra något och därför har vi sålt i olika omgångar under det senaste året, säger Sven Hagströmer.

Han menar att Creades vill vara aktiv i sina portföljbolag, vilket man inte är i Klarna i dag. Han uppger samtidigt att han är överens med Mats Qviberg då Öresund är mer fokuserad på börsnoterade bolag och Klarna inte är börsnoterat.

I maj 2012 framkom det att Creades och Öresund sålde 20 procent av sin ägarandel till Niklas Zennströms Atomico för 100 miljoner kronor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons