Digitalisering

Kivra får innovationspris

Techbolaget Kivra som digitaliserar brevutskick från företag och myndigheter får innovationspriset Quality Innovation Award. “Kivra möjliggör en digitaliserad, hållbar posthantering, bättre för både avsändare, mottagare och vår miljö", lyder motiveringen.

Uppdaterad 2017-11-23
Publicerad 2017-11-23

Kivra prisas för sitt nyskapade i kategori: Innovation inom hållbar utveckling - social, miljö, ekonomisk.

– Vi på Kivra är mycket stolta över att få pris för vår innovation. Jag är övertygad om att just förmågan att skapa en innovativ tjänst som erbjuder våra användare en säker, smart och snabb lösning för att ta emot post digitalt, är en av nycklarna till Kivras framgång, säger vd:n  Stefan Krook.

Juryn motivering lyder:

“Kivra möjliggör en digitaliserad, hållbar posthantering, bättre för både avsändare, mottagare och vår miljö. Mottagaren får viktig post som lönebesked, försäkringsbrev och fakturor i Kivra. Genom att logga in med BankID kan man både läsa posten och hantera den, till exempel betala fakturor med ett klick. Oavsett om du är hemma, på jobbet eller på semester så kan du ta emot och hantera din post i din smartphone eller dator. Fokus ligger på att bygga Sveriges framtida digitala infrastruktur för post med ambitionen att exportera lösningen till många länder och marknader. Idag har Kivra 1,7 miljoner svenska användare med 60.000 nya användare som tillkommer varje månad. Kivra sparar indirekt många träd och eliminerar många transporter.”

Platsannonser

Logga in