Finans Nyhet

SEB bäst på talang

Publicerad

En aktuell rankinglista som nätverket 4potentials har gjort visar att SEB är branschledande när det gäller att attrahera, rekrytera och behålla talanger.

4potentials har tagit fram ett så kallat Total Talent Index, TTI, för att belysa vilka arbetsgivare som är bäst på talang inom olika branscher. Att vara bäst är viktigt på en konkurrensutsatt marknad skriver nätverket i ett pressmeddelande.

Om man tittar specifikt på bankbranschen ligger SEB högst enligt TTI, Nordea är tvåa, Ikano Bank trea, Handelsbanken fyra och Swedbank femma.

TTI består av tre olika index – attraktion, talent density och retain index.

Annons

Av de 150 toppföretag som bedömdes i undersökningen blev SEB bästa banken i attraktionsindexet med en 14:e plats. Inom talent density, alltså hur många talanger man har, placerade sig Ikano Bank bäst på en 22:a plats. För retain index – som visar hur många talanger som stannar kvar – blev Nordea bästa banken på en 19:e plats.

Fakta

Rankingen är baserad på svar från cirka 5 000 talanger som tillfrågats om preferenser, val och om de valt att stanna kvar på sin arbetsplats och utvecklas.

Annons