Compliance Officer till Kredinor

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Kredinor startade sin etablering i Sverige under 2019 och har genomgått en spännande tillväxtresa under de senaste åren. Kredinor Sverige är en del av Kredinor-koncernen som är Norges äldsta inkassobolag och har funnits sedan 1876. Koncernen har ca 600 anställda och finns i Norge, Sverige, Finland och Danmark. Med ett stort utbud av finansiella tjänster hanterar Kredinor 1,8 miljoner ärenden årligen åt 9600 klienter.

Kredinor Sverige är ett tillväxtbolag inom inkasso som vill förändra branschen bland annat genom att utmana rådande normer och tankesätt. I dagsläget är vi ca 40 anställda och sitter i ljusa och fräscha lokaler i Hammarby Sjöstad, bara 10 minuters promenad från Gullmarsplan.

Vi söker nu en Compliance Officer till Kredinor Sverige.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som en naturlig fortsättning på den tillväxtresa Kredinor är inne på söker vi nu en Compliance Officer med ansvar för att monitorera och kontrollera det regulatoriska arbetet i vår svenska verksamhet.

Detta är en helt ny roll, då ansvaret för regelefterlevnad tidigare innehafts av Legal officer med stöttning av koncernfunktionen. Detta innebär att du får uppdraget att ta ett helhetsgrepp, optimera och vidareutveckla den lokala compliancefunktionen.

Kredinor vill förändra branschen, därför är det viktigt att du tror på att göra skillnad, är nyfiken och flexibel i ditt sätt att tänka. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö där vi är måna om varandra. Ingen dag är den andra lik i den spännande tillväxtresa vi är på, vilket är såväl utvecklande som utmanande.

Vad ingår i rollen?

I din roll som Compliance Officer kommer du få en nyckelroll i bolaget med ansvar för att säkerställa att verksamheten efterlever de regulatoriska krav som är tillämpliga på bolagets affärsverksamhet.

Du kommer arbeta nära verksamheten och vår Group Compliance i Norge samt vara delaktig i vidareutvecklingen av compliancefunktionen i Sverige.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. att:

  • Ge råd och stöd, samt informera och utbilda verksamheten avseende regelverk tillämpliga på bolagets affärsverksamhet
  • Övervaka och kontrollera verksamhetens regelefterlevnad
  • Ge stöd vid implementering av nya och förändrade externa och interna regler
  • Säkerställa att rutiner och riktlinjer är ändamålsenliga och effektiva för att uppfylla regelverkskraven
  • Vara kontaktperson gentemot tillsynsmyndigheter samt arbeta med omvärldsbevakning avseende nya och förändrade regler och praxis

Du rapporterar till bolagets VD.

Vem söker vi?

Vi söker dig med examen inom juridik eller ekonomi och med cirka tre års relevant arbetslivserfarenhet. Du har god kännedom inom AML. Har du erfarenhet av arbete med GDPR samt arbetat på inkassobolag eller likande verksamhet är detta mycket meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du som person är ansvarstagande, strukturerad och prestigelös. Du har ett eget driv för att nå bolagets mål och är noggrann med gott ordningssinne. I tidspressade situationer kan du göra både legala och strategiska bedömningar för att fatta rätt beslut och välja rätt tillvägagångssätt.

Det är också viktigt att du är:

  • Flexibel och anpassningsförmåga: Du kan snabbt anpassa dig och hantera en bred roll med både stora och små frågor.
  • Självgående och lösningsorienterad: Du har förmågan att driva ditt arbete självständigt, även i oklara förhållanden. Du kan skapa mallar, struktur och arbetssätt även när de inte finns.
  • Trivs i ständig förändring och vara stresstålig: du känner dig bekväm i en dynamisk miljö där förutsättningarna kan ändras snabbt. Du blir inte stressad av oklara förutsättningar eller kontinuerlig förändring.

Du arbetar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 alt. peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan består av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag genom att klicka HÄR.

Som en del av rekryteringsprocessen genomför vi bakgrundskontroll på slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Sharp

Compliance Officer till Kredinor

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-08-09
von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Coca-Cola Europacific Partners, Sweden

Jordbro
|
Sista ansökningsdag 2024-08-10
Sharp

Legal Counsel till Kredinor

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-29
Jurek

Biträdande jurist i början av sin karriär

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-29
Jurek

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Höganäs
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Controller till Movestic

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Bolagsjurist till Teracom

Stockholm
|
Jurek

CellMark söker en Director of Corporate Governance and IR

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Head of Financial Crime Unit till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-05

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons