Marja Carlsson, SEB, Nordnet
Marja Carlsson.
Nytt jobb

Marja Carlsson Nordnets första hållbarhetschef 

Marja Carlsson har utsetts till hållbarhetschef på Nordnet. Hon kommer senast från SEB och tillträder sin nya tjänst den 15 november.

Uppdaterad 2021-10-18
Publicerad 2021-10-15

Marja Carlsson blir Nordnets första dedikerade hållbarhetschef. Fram tills nu har kommunikationschefen Johan Tidestad ansvarat för de frågorna.

– Eftersom hållbarhetsfrågorna växer i relevans och omfattning hela tiden, och vi på allvar vill ge oss möjlighet att realisera vår ambition att bli ledande inom hållbart sparande, har vi beslutat oss för att inrätta en heltidsroll, säger Johan Tidestad till Realtid.

Johan Tidestad blir också Marja Carlssons närmaste chef. Hennes uppdrag blir att ansvara för hållbarhetsfrågor på nordisk basis, men inte ingå i ledningen för Nordnet. Det blir fortsatt Johan Tidestad som kommer att representera området hållbarhet i koncernledningen.

Marja Carlsson kommer senast från SEB där hon har ansvarat för ett team som jobbar med hållbarhetsdata, utveckling av hållbara finansiella produkter och verktyg för att utvärdera hållbarhet i investeringsportföljer, samt rådgivning mot institutionella investerare.

– Hållbarhetsdata och möjligheten att utvärdera investeringsalternativ utvecklas i snabb takt. Detta är något vi ska dra nytta av och se till att kunderna får tillgång till. Jag ser stor potential i att överföra de metoder och tillvägagångssätt som institutionella investerare har utvecklat till privatspararna, säger Marja Carlsson i en skriftlig kommentar.

 

Platsannonser

Logga in