Annons

Annons

dahlberg.jpg

Jonas Dahlberg om varför han lämnar Sweco.
Jonas Dahlberg om varför han lämnar Sweco.

"Ett av de svåraste besluten i hela min karriär"

-Bolaget har stor potential och en ambitiös ägare och ledning. Det känns väldigt inspirerande! 
Det säger Jonas Dahlberg om hur det känns att lämna som CFO på Sweco för ett motsvarande uppdrag på call center-företaget Transcom.
 

Varför väljer du att lämna Sweco just nu? 
- Jag har haft tio fantastiska år, då bolaget har fyrdubblat sin omsättning, till stor del tack vare mer än 50 förvärv. Jag har haft förmånen att utveckla Swecos strategi tillsammans med tre fantastiska koncernchefer och ett jättestarkt team. Men efter nästan sju år som CFO så är det helt enkelt dags att ta nästa kliv i min karriär.

Varför föll valet på just Transcom? 
- Jag har funderat en tid på nästa steg och utvärderat olika möjligheter. Transcom står inför en väldigt spännande resa efter Altors förvärv under 2017. Bolaget har stor potential och en ambitiös ägare och ledning. Det känns väldigt inspirerande!

Var det ett svårt beslut att fatta? 
- Att lämna Sweco har varit ett av de svåraste besluten i hela min karriär. Sweco är ett fantastiskt bolag. Vi har gått från att vara ett lokalt svenskt bolag till att bli Europas ledande teknikkonsult. Samtidigt så är jag helt övertygad om att Sweco har alla förutsättningar att fortsätta på nuvarande utvecklingskurva. Men det svåraste i mitt beslut har varit att lämna mitt team och mina fantastiska kollegor.

Annons

Annons

Vad tror du är den största skillnaden mellan att jobba som finanschef åt ett teknikkonsultbolag och ett multinationellt call center-företag som Transcom? 
- Det är såklart en annan bransch, med en annan affärsmodell, större kunder och större kontrakt, och mycket annat som är annorlunda. Samtidigt är Transcoms agenda ganska lik den som jag jobbat med på Sweco. Det är svårt att säga exakt var de största skillnaderna kommer vara för mig personligen.

Vilka är de största utmaningarna för Transcom i rådande läge? 
- Transcom har en väldigt inspirerande agenda. Fokus ligger på att väsentligt öka lönsamheten, sätta fart på den organiska tillväxten samt göra värdeskapande tilläggsförvärv. Särskilt möjligheterna inom e-handel är väldigt spännande, där den snabba tillväxten av e-handel skapar ökat behov av Transcoms tjänster från detaljhandelsbolag och speditörer.

Vad är det viktigaste du tar med dig från dina elva år på Sweco? 
- Oj. Det är svårt att säga. Du måste nästan fråga mig om ett par år. Men jag tror att det viktigaste är behovet av stabilitet och långsiktig strategi, kombinerat med en enkel och tydlig operationell kultur.

När börjar du ditt nya jobb? 
- Mitt fokus nu är att göra en bra överlämning på Sweco. Jag har sex månaders uppsägningstid, men exakt startdatum är inte spikat.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons