Annons

Annons

Sweco

Sweco har undertecknat ett avtal om att förvärva NRC Groups verksamhet inom rådgivning och tekniska konsulttjänster för järnvägsinfrastruktur.

Sweco gör förvärv i Storbritannien, fördubbling av anmälningar om penningtvätt, höjning av tullar allt närmare och Fed-chef ser utrymme för räntehöjning. Det är några av rubrikerna denna tisdagsmorgon.

 

Olof Stålnacke blir Swecos nya finanschef och Katarina Grönwall ny kommunikationsdirektör. Båda tar plats i Swecos ledningsgrupp.

Cristina Stenbeck investerar i nytt socialt nätverk för kvinnor samtidigt går lillasyrran Sophie Stenbeck in i ett AI-bolag, Näringslivets mäktigaste kvinna är utsedd och huvudmannen i Falcon Funds-härvan häktas i dag. Detta är en del av innehållet i fredagens morgonsvep.

-Bolaget har stor potential och en ambitiös ägare och ledning. Det känns väldigt inspirerande! 
Det säger Jonas Dahlberg om hur det känns att lämna som CFO på Sweco för ett motsvarande uppdrag på call center-företaget Transcom.
 

Jonas Dahlberg lämnar Sweco efter tio framgångsrika år. Han går vidare till Transcom Worldwide AB.

Åsa Bergman har utsetts till ny vd och koncernchef i Sweco. Hon efterträder Tomas Carlsson, som lämnar Sweco efter drygt fem år.

Sweco har fått uppdraget att bistå i implementeringen av infrastrukturprojekt i nordvästra Afghanistan med stöd från Regional Infrastructure Development Fund, RIDF. Under projektens gång kommer Sweco att ge råd och stödja avdelningar inom Afghanistans Finansdepartement.

Sidor