Christian Levin. Foto: Scania
Christian Levin, ny vd och koncernchef för Scania. Foto: Scania
Finans

Christian Levin ny vd för Scania

Scanias styrelse har utsett Christian Levin till ny verkställande direktör och koncernchef på Scania från den 1 maj, 2021.

Uppdaterad 2021-02-23
Publicerad 2021-02-23

Christian Levin är idag operativ chef (Chief Operating Officer) för Traton Group och har mer än 20 års tidigare erfarenhet från Scania. Utöver sin nya roll på Scania  kommer han fortsatt att ingå i verkställande ledningen för Traton SE.

Levin efterträder Henrik Henriksson, som kommer att lämna Scania efter 23 år, varav mer än fem år som bolagets vd, för att börja på H2 Green Steel – ett  helt nytt företag som avser att starta produktion av fossilfritt stål 2024. Henriksson kvarstår i sin befattning på Scania fram till dess att Levin tillträder som vd. Det framgår av ett pressmeddelande.

Christian Levin anslöt till Traton SE 2019 och var dessförinnan försäljnings- och marknadsdirektör för Scania och medlem av bolagets verkställande ledning. Han inledde sin karriär som management-trainee på Scania 1994 och har sedan dess haft ett flertal ledande befattningar inom bolaget. 

Platsannonser

Nyheter