FinansNyhet

BNP Paribas växlar upp inom Global Markets

BNP ParibasBNP Paribas
Foto: BNP Paribas
Publicerad

BNP Paribas stärker sin position som en ledande global europeisk bank i Norden med två rekryteringar inom sin Global Markets-verksamhet

Realtid.se

Som en del av BNP Paribas ambition att vara den ledande bankpartnern i EMEA har Norden identifierats som strategisk där koncernen strävar efter att växa sin Corporate and Institutional Banking (CIB), som inkluderar Global Markets (GM) och ytterligare driva expansionen i regionen.

I detta sammanhang har BNP Paribas förstärkt sina team med två utnämningar inom sin nordiska Global Markets-verksamhet. 

Claus Buch-Andersen utses till chef för Global Markets Nordics Institutional Sales och Johan Wessman utses till chef för Global Markets Nordics Corporate Sales. 

Annons

– Vi är Nordens största globala bank och har ett långsiktigt engagemang för regionen. Vi investerar kraftigt i regionen, både vad gäller kapital och anställda. Dessa viktiga utnämningar visar vårt mål att ytterligare stärka vår lokala plattform och vårt mål att bli den ledande globala europeiska banken för våra nordiska kunder, säger Eirik Winter, vd för BNP Paribas Group Nordic Region och chef för CIB Nordics i en skriftlig kommentar.

Annons