FinansNyhet

Karin Apelman blir generalsekreterare i FAR

Publicerad

Branschorganisationen FAR har utsett sin nästa generalsekreterare, som efterträder Dan Brännström till sommaren. Valet föll på en kvinna med bakgrund i statsförvaltningen.

Realtid.se

– Vi är mycket glada över att Karin Apelman vill anta utmaningen att bli ny generalsekreterare i FAR. Vi är övertygade om att hennes bakgrund och erfarenheter är mycket lämpliga för att leda branschen och branschorganisationen in i framtiden, säger FAR:s ordförande Magnus Larsson i ett pressmeddelande.

Karin Apelman är styrelseledamot i Handelsbanken, Svenska Kraftnät, Bliwa Livförsäkring och Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT), uppdrag hon kommer att lämna i samband med vårens stämmor.

Mellan 2007-2016 var hon generaldirektör för Exportkreditnämnden (EKN) och hon har tidigare haft flera uppdrag inom svenskt näringsliv och i offentlig verksamhet som Luftfartsverket och Swedavia.

Annons

– Jag ser fram emot att som generalsekreterare för FAR medverka till att stärka branschens roll som en betydande aktör för ett långsiktigt hållbart näringsliv och samhälle, säger Karin Apelman.

Hon börjar på FAR 1 juni 2018 och efterträder då Dan Brännström som varit FAR:s generalsekreterare sedan 2004. Hans anställningsavtal som generalsekreterare upphör 20 juli i samband med att han fyller 60 år.

Under Dan Brännströms som generalsekreterare tid har FAR utvecklats från att vara en förening för revisorer till en organisation för branschens alla professioner, det vill säga förutom revisorer även redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister.

Annons

 

Annons