JP Morgan
Bank

JP Morgan Chase lanserar digitalbank i Storbritannien 

JP Morgan Chase ska om några månader lansera en digitalbank för privatkunder i Storbritannien, enligt ett pressmeddelande.
 

Publicerad 2021-01-27

Beskedet kommer efter att Bloomberg News tidigare rapporterat om expansionen, bankens första utländska. Nyhetsbyrån skrev att JP Morgan kommer starta med en mobilbank och sedan bredda utbudet med kreditkort, bostads- och billån. Om allting faller ut väl kommer denna expansionsstrategi att också gälla för andra länder.

I pressmeddelandet skriver banken att man kommer att erbjuda skräddarsydda produkter för att möta behoven hos de brittiska kunderna. JP Morgan kommer att driva verksamheten under eget märke. 

Banken övervägde en utländsk expansion för ett årtionde sedan. Vd Jamie Dimon har sagt att man då bollade med idén att expandera genom förvärv. Men insikten om att banken skulle förlora pengar ”för resten av våra liv”, om samma kontorsmängd tillämpades som i USA gjorde att planen aldrig realiserades, enligt Dimon. 

I och med tillkomsten av smartphones och ny teknik har förutsättningarna dock förändrats och banken kan nu expandera utan behov av kontor.

JP Morgan får nästan hälften av sina intäkter från privatkunder i USA. 

Platsannonser