Joachim Kuylenstierna gör comeback som vd för Fastator

Taggar i artikeln

Fastator
Joachim Kuylenstierna, vd Fastator. Foto: FastatorJoachim Kuylenstierna, vd Fastator. Foto: Fastator
Joachim Kuylenstierna.
Publicerad
Uppdaterad

Aktiebolaget Fastator har utsett Joachim Kuylenstierna till nygammal vd medan Svante Bengtsson återgår till rollen som vice vd i bolaget.

Realtid.se

Joachim Kuylenstierna är Fastators grundare. Svante Bengtsson har tidigare haft tunga exekutiva befattningar i bolaget som bland annat vd och CFO.

–De förändringar vi nu genomför i besättningen av de två viktigaste funktionerna i Fastators ledningsgrupp syftar till att skapa maximalt goda förutsättningar för bolaget i det fortsatta förändringsarbetet och för att möta nya marknadsförutsättningar. Med Joachim och Svante får Fastator den mest erfarna ledningsduon som tänkas kan, säger styrelseordförande Björn Rosengren i en kommentar

–Jag kommer att vända på varje sten och jobba hårt för att åter göra Fastator till en tillväxtmaskin, säger Joachim Kuylenstierna.

Annons

I december 2020 meddelade Kuylenstierna att han skulle lämna vd-stolen efter fyra. Då efterträdde Knut Pousette honom som vd.

–Då min mor gick bort tidigare i år och min far börjar få sviktande hälsa så behöver jag ha större möjlighet att ägna tid åt familjeföretaget. Vd-rollen innebär en hel del administrativt arbete, inte minst inför ett börsbyte, som jag ärligt talat helst slipper. Jag kommer nu kunna gå ner från fulltid till heltid. Jag kommer bäst till min rätt där jag kan ägna min tid åt att leta upp och skapa nya affärsmöjligheter för Fastator, sa Joachim Kuylenstierna då.

En enig styrelse står bakom beslutet att Joachim Kuylenstierna ska tillbaka som vd.  Förändringarna genomförs med omedelbar verkan.

Annons

 

Annons