Finans Nyhet

Kuylenstierna lämnar vd-posten – han tar över

Taggar i artikeln

Fastator
Joachim Kuylenstierna lämnar över vd-stolen i Fastator till Knut Pousette.Joachim Kuylenstierna lämnar över vd-stolen i Fastator till Knut Pousette.
Joachim Kuylenstierna lämnar över vd-stolen i Fastator till Knut Pousette.
Publicerad

Styrelsen för Fastator har rekryterat Knut Pousette som ny vd för bolaget. 

Camilla Jonsson

Knut Pousette tillträder den första februari 2021 och ersätter då Joachim Kuylenstierna som efter fyra år på vd-posten nu går tillbaka till en renodlad affärsutvecklingsroll. Ledningsgruppen utökas därmed från tre till fyra personer.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Knut Pousette som ny vd för Fastator, säger Björn Rosengren, styrelseordförande för Fastator.

–Då min mor gick bort tidigare i år och min far börjar få sviktande hälsa så behöver jag ha större möjlighet att ägna tid åt familjeföretaget. Vd-rollen innebär en hel del administrativt arbete, inte minst inför ett börsbyte, som jag ärligt talat helst slipper. Jag kommer nu kunna gå ner från fulltid till heltid. Jag kommer bäst till min rätt där jag kan ägna min tid åt att leta upp och skapa nya affärsmöjligheter för Fastator, säger Joachim Kuylenstierna.

Annons

Knut Pousette, född 1972, har erfarenhet från tunga poster inom fastighetsbranschen, däribland i rollen som vd för fastighetskoncernen Kvalitena och genom styrelseuppdrag i bland annat noterade Stendörren Fastigheter AB och D Carnegie Co AB. Därtill har Knut mångårig erfarenhet från ideellt arbete inom skola , bland annat som styrelseordförande, stiftare och grundare av Campus Manilla liksom Ebba Brahe skolan.

– Jag ser fram emot att ta mig an rollen som vd för Fastator. Tillsammans med bolagets ledning, styrelse och medarbetare kommer min främsta prioritet vara att slutföra den påbörjade listbytesprocessen samtidigt som jag ser fortsatt goda möjligheter för tillväxt i både nya och befintliga innehavsbolag, säger Knut Pousette.

Annons