Annons

Annons

JM:s vd: "Osedvanligt höga marginaler”

Marginalerna inom JM:s affärssegment Bostad Riks var osedvanligt höga under 2018, men bolagets vd räknar inte med att marginalerna kommer att ligga på de nivåerna framåt.

Om affärssegmentet levererade en rörelsemarginal över tid på runt 15 procent så skulle det vara en bra marginal. Det sa JM:s vd Johan Skoglund  vid måndagens rapportpresentation efter fredagens bokslutsrapport. 

Under helåret 2018 var rörelsemarginalen 16,9 procent i Bostad Riks. Bland annat inverkade en del gjorda förvärv positivt.

Att antalet sålda bostäder i JM:s affärssegment Bostad Stockholm i det gångna kvartalet ökade till 286 stycken från 223 stycken i det tredje kvartalet beror både på ökad benägenhet att teckna sig tidigt och på fler färdigställanden, enligt Skoglund.

Annons

Annons

JM sänkte priserna med 5-10 procent i ett antal projekt under 2018, men gjorde inget extra under fjärde kvartalet, enligt JM-chefen. Däremot har bolaget i projekt alltid kvar ett antal lägenheter som lämnas till externa mäklare. Ibland kan det då finnas "enstaka" lägenheter där man kan behöva ge mer rabatt.

Försäljningsökningen handlade inte om att JM skulle ha givit mer rabatter i fjärde kvartalet än under det andra och tredje kvartalet, enligt Johan Skoglund.

Stockholm har enligt Johan Skoglund presterat bra med tanke på hur marknaden har varit, och bolaget är försiktigt optimistiskt angående 2019 och 2020, är budskapet.


 

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons