Finans Nyhet

”Isildur” riskerar miljard-skatt

Publicerad

Råkar pokerstjärnan från Dalsland i Skatteverkets klor?

I helgen avslöjade sajten Pokerstars, registrerad på Isle of Man, att Viktor Blom från Dals-Ed i Dalsland är mannen bakom aliaset ”Isildur1”.

Blom är känd för att ha spelat in miljarder på sitt aggressiva spelsätt, och kan enligt en beräkning i Dagens Industri vara skyldig svenska staten uppemot en miljard kronor i skatt. Denna DI-beräkning uppges av di.se bygga på uppgifter i Aftonbladets sportbilaga om att Blom skulle ha omsatt 30 miljarder kronor på sitt nätspel.

Viktor Blom framträder med bild på pokerstorföretaget Pokerstars sajt, vars ”Team Pokerstars” han nu tillhör. Enligt en artikel i Times 2006 äger en israelisk familj vid namn Scheinberg det förut Costa Rica-baserade företag som ligger bakom PokerStars.

Annons

Frågan är nu om familjen Scheinberg har avtalat med Blom om att stå för möjliga konsekvenser – exempelvis skattemässiga – av att han har gått ut med sin identitet, och på så sätt dragit uppmärksamhet till Pokerstars.

Å ena sidan skulle Scheinbergs kunna hävda att Blom ändå redan ansågs vara Isildur bland pokerspelare, men å andra sidan skulle Blom kunna hävda att alla som inte bryr sig genom hans tillkännagivande blir intresserade av poker och Pokerstars.

Annons