Fonder

Industrifonden säljer sitt innehav i Movimento

Industrifondens innehav i Movimento förvärvas av Delphi Automotive.

Uppdaterad 2017-01-05
Publicerad 2017-01-05

Efter tio år i portföljen säljer nu Industrifonden Movimento, leverantören av system för uppdatering av mjukvara i fordon. Bolaget förvärvas av Delphi Automotive, en underleverantörer av fordonssystem, som förvärvar hela bolaget.

– Movimento ligger i idag i framkant inom fordonsindustrin gällande livscykelhantering för programvara, data och säkerhet. Det har varit en spännande resa att vara med på, och nu har vi funnit en ny ägare i en utmärkt position för att ta Movimento till nästa steg i utvecklingen mot visionen om ”the software defined car”. Vi är också mycket nöjda med avkastningen som affären ger oss, säger Per Anell, Investment Manager på Industrifonden.

Industrifonden gjorde sin första investering i Movimento 2007, och har haft en central roll i företagets globala tillväxt och utveckling av OTA-lösningen, tillsammans med ledningen och övriga ägare, enligt pressmeddelandet från Industrifonden.

Movimento grundades 2004 i Göteborg och har expanderat internationellt, med kontor i Nordamerika, Sydamerika, Asien och Europa men med en bas i Michigan där utvecklingen av OTA-plattformen och molntjänsterna äger rum i Silicon Valley.

Movimentos teknikplattform möjliggör för OEMs (Original Equipment Manufacturers) och leverantörer att uppgradera programvara i alla skeden under ett fordons livscykel. Uppdateringar av programvaran kan tillföra nya funktioner efter att bilen har lämnat återförsäljaren, och samtidigt minska garanti- och servicekostnader för tillverkaren.

– Movimentos OTA-lösning ligger helt i linje med vårt förvärv av Control-Tec förra året, vilket gör att Delphi kan erbjuda omfattande produktförbättringar och kostnadsbesparingar till våra kunder, säger Kevin Clark, VD, Delphi Automotive.

Morgan Stanley var exklusiv finansiell rådgivare åt säljaren.

Platsannonser