David Sonnek Foto: Industrifonden
Bank

Industrifonden rekryterar från SEB

Industrifondens nye vd David Sonnek, som kommer från positionen som riskkapitalchef på SEB, kliver in i bolaget den 20 juni 2018.

Uppdaterad 2018-03-26
Publicerad 2018-03-26

Så sent som i mitten av februari aviserade Industrifonden att Anders Slettengren valt att lämna vd-posten för att gå till Ratos. I dag måndag meddelar Industrifonden att David Sonnek tar över prosten som vd den 20 juni 2018.

Han kommer närmast från positionen som riskkapitalchef och ansvarig för SEB:s investeringar i startups.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha rekryterat David. Han har en solid bakgrund och en lång erfarenhet från riskkapital och känner Industrifonden väl efter flera tidigare samarbeten. Detta, kombinerat med en passion för teknologi och entreprenörsskap, ger David utmärkta redskap för att utveckla Industrifonden och dess roll framåt. Jag vill även tacka Anders för hans utmärkta arbete under hans tid som vd och önska honom lycka till på Ratos, säger Charlotte Brogren Karlberg, ordförande på Industrifonden.

David Sonnek har arbetat på SEB:s riskkapitalgren, SEB Venture Capital, sedan år 2000 och under de senaste sex åren varit ansvarig för hela verksamheten. Han har även en bakgrund på Ericsson.

Platsannonser