FinansNyhet

Hon ska sätta Max Matthiessens hållbarhetsstrategi

Josefin DahlénJosefin Dahlén
Publicerad

Managementkonsulten Josefin Dahlén blir hållbarhetschef på Max Matthiessen.

Realtid.se

Josefin Dahlén kommer närmast från KPMG där hon har arbetat som managementkonsult och hjälpt bolagets kunder med hållbarhetsstrategier och att implementera processer. Hon tillträder sin nya tjänst som hållbarhetsansvarig den 1 september och kommer att rapportera till Max Matthiessens vd. I rollen ingår att sätta en gemensam hållbarhetsstrategi för hela Max Matthiessen.

– Att tänka hållbarhet i hela vår verksamhet är något vi strävar efter. Våra kunder efterfrågar allt fler produkter och lösningar som är kopplade till hållbarhet. Därför är Josefin Dahlén som ny hållbarhetsansvarig oerhört viktig för oss och vi är glada att hon med sin erfarenhet vill bygga upp vårt hållbarhetsarbete, säger Jacob Schlawitz, vd och koncernchef Max Matthiessen, i ett pressmeddelande.

Annons

”För mig är hållbarhet oerhört affärskritiskt, det ska genomsyra hela bolaget verksamhet” 

Som Realtid tidigare har skrivit om befinner sig Max Matthiessen i en expansiv fas där företaget byggs om för att bli mer kundanpassat. Sedan tidigare har Max Matthiessen ingått ett samarbete med Goldman Sachs samt utökat sitt fondutbud med flera hållbara fonder, bland annat en fond i samarbete med QBlue Balanced.

– För mig är hållbarhet oerhört affärskritiskt, det ska genomsyra hela bolaget verksamhet och något som bygger förtroende internt, i samhället och mot kunderna. Jag ser fram emot att få medverka till att skapa hållbara lösningar för Max Matthiessens kunder, säger Josefin Dahlén, ny hållbarhetsansvarig på Max Matthiessen, i ett pressmeddelande.

Annons