Hedvig får tillstånd från FI
Försäkring

Hedvig får tillstånd från Finansinspektionen

Hedvig går från att vara försäkringsförmedlare till att bli ett försäkringsbolag med eget tillstånd.

Publicerad 2021-03-15

Tillstånd kan användas i hela EU, så nu siktar Hedvig på europeisk expansion, ytterligare innovation och fler försäkringsprodukter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hedvig som lanserades 2018 hade 2020 en tillväxt på över 200 procent. 40 procent av tillväxten sker organiskt eller via rekommendation och idag försäkrar Hedvig drygt 50 000 personer i Sverige och Norge. 

– Vi gav oss in i den här branschen för att förändra försäkring i grunden. Vi ser inga anledningar till att det ska vara en plågsam och oförutsägbar process att få hjälp av sitt försäkringsbolag. Att vår kundnöjdhet är tio gånger så hög jämfört med våra konkurrenter är ett bevis på att vi har kommit långt. Det nya tillståndet gör det möjligt för oss att ta nästa stora steg när det kommer till ytterligare innovation av försäkringsupplevelsen, säger Lucas Carlsén, vd och medgrundare av Hedvig i pressmeddelandet.

Hedvig har sedan starten tagit in drygt 200 miljoner kronor i kapital. Bland investerarna finns internationella aktörer som Silicon Valley-baserade Obvious Ventures, startat av Ev Williams som grundat bolag som Twitter och Medium, och CommerzVentures, del av den tyska storbanken Commerzbank. Bland investerarna finns även svenska aktörer som Axel Johnson-koncernens investmentbolag Novax, Sven Hagströmers investmentbolag Creades, tidigare Avanza vd:n Nicklas Storåkers, Klarna-grundaren Victor Jacobsson och Spotify-veteranen Sophia Bendz. 

 

 

Platsannonser

Logga in