FinansNyhet

Handelsbanken utbildar systemutvecklare

Publicerad

Handelsbanken, Tieto och Apper går i hop med Academy för att utbilda nya systemutvecklare.

Sara Johansson

Nu ska Handelsbanken, Tieto, Apper och Academy råda bot på bristen av programmerare. I ett samarbete mellan kvartetten ska nya systemutvecklare utbildas.

Det är Academy som lansera ett nytt utbildningsprogram i programmeringsspråket RPG, som är vanligt inom bank. finans, försäkring och den tillverkande industrin. Efter intensivutbildningen på 12 veckor garanteras, de 16 studenterna som kommer antas, en tillsvidareanställning hos Academic work med uppdrag hos Handelsbanken, Tieto eller Apper.

– Det är svårt att hitta kompetensen på marknaden och därför känns det extra spännande att gå ihop med Tieto och Apper för att tillsammans med Academy skapa den kompetens som vi behöver. Viktiga system vilar på RPG, så det finns stora möjligheter för nya generationens RPG-utvecklare att växa inom området, säger Carina Nebardt på Handelsbanken.

Annons

– Med det här samarbetet hoppas vi på att få in en ny generation av RPG-utvecklare som tillsammans med oss kan fortsätta att modernisera och utveckla våra kunders affär på en stabil plattform. Våra nya kollegor kommer att ta plats i agila team som kommer att jobba nära våra kunder, säger Johanna Hasselmark på Tieto.

Utbildningen bygger på metodiken Accelerated Learning som fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen vilket gör lärandeprocessen extremt effektiv.

RPG Academy äger rum i Stockholm och startar den 17 juni.

Annons
Annons