Revision

Han blir FI:s förordnade revisor för Collector

Anders Bäckström och hans team på KPMG får uppdraget att specialgranska Collector.

Uppdaterad 2020-02-12
Publicerad 2020-02-12

Finansinspektionen meddelade under onsdagen att de tillsätter en specialgranskning av Collector efter att nischbanken en extra kreditförlustreservering om 800 miljoner kronor i samband med bokslutet för 2019. 

FI tillsätter en förordnad revisor som ska granska ärendet och vem det är var inte kommunicerat av FI:s pressmeddelande eller Collectors. 

– Det är inget som är publikt, svarade Collectors CFO Peter Olsson när Realtid frågade honom vem den förordnade revisorn blir. 

FI:s tillförordnade revisor Anders Bäckström, partner KPMG. Foto: KPMG
FI:s tillförordnade revisor Anders
Bäckström, KPMG. Foto: KPMG

Realtid kan nu avslöja att det blir Anders Bäckström med hans team på KPMG som får det ärofyllda uppdragen från Finansinspektionen. 

– Ja, det stämmer. Jag och och mitt team på KPMG kommer fullfölja det uppdrag vi fått från Finansinspektionen, säger Anders Bäckström, partner inom revision KPMG, till Realtid.

Anders Bäckström vill inte kommentera vad uppdraget innebär utan hänvisar till det förordnande som Finansinspektionen utfärdat, en handling Realtid begär har begärt ut utan framgång. 

Varför tror du att de valde just dig? 
– Jag tror att jag och mitt teams samlade expertis på området är mycket god. Sedan handlar det om att vi inte har några andra uppdrag inom området och att det inte råder några intressekonflikter, säger Anders Bäckström.

Anders Bäckström har 25 års erfarenhet från revision och praktisk rådgivning för stora och noterade företag främst inom den finansiella sektorn.

EY är Collector Banks nuvarande revisor.

Platsannonser

Logga in