Annons

Annons

Google släpper AI-verktyg för lekmän

AI-kunskaper är en eftertraktad men svårhittad kompetens. Nu lanserar Google en mer användarvänlig AI-lösning som kan användas av företag utan specialiserad it-personal.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Verktyget kallas Cloud AutoML och syftar till att bredda företags AI-användning. Det ska också vara till hjälp för tekniker – utan specialkompetens inom AI-området – som vill bygga kraftfulla system, enligt Google.

Tjänsten ska även göra det enklare att skapa maskininlärningsmodeller för bildigenkänning. Gränssnittet är byggt på så kallad "dra-och-släpp-teknik", vilket ska göra det enkelt att ladda upp bilder, träna och hantera modeller och sedan distribuera de tränade modellerna direkt på Google Cloud, skriver bolaget.

Annons

Annons

Cloud AutoML säger sig kunna leverera:

Ökad precision: Verktyget bygger på Googles metoder för bildigenkänning, inklusive överföring av lärande och söktjänster baserade på neuroteknik. Det innebär att man får en mer exakt modell även om ditt företag har begränsad kompetens för maskininlärning, menar Google.

Snabbare process till produktionsklara modeller: Enligt itjätten kan du på några minuter skapa en enkel modell för att styra din AI-drivna applikation, eller bygga upp en full produktionsklar modell på så lite som en dag.

Lätt att använda: Målet är att användargränssnittet ska vara enkelt. Det låter användaren ange data som sedan omvandlas till en modell som är anpassad för ens specifika behov, enligt Google.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons