Bank

Goldman Sachs sätter hårt mål om 1.000 nya företagskunder

Kunderna ska värvas från hela världen, i både privata och publika bolag. Satsningen ska vända en nedåtgående trend för investment-banking.

Uppdaterad 2018-03-26
Publicerad 2018-03-26

I fredags kungjorde Lloyd Blankfein, CEO Goldman Sachs, att banken ska stäppa upp inom investment-banking med cirka 1.000 nya företagskunder, skriver Financial Times (FT). Den brittiska finanstidningen skriver att det är en ovanlig utfästelse från en bank som historiskt varit försiktig med att sätta upp hårda mål.

Men sedan oktober förra året har Goldman Sachs varit tydligt på offensiven. Då meddelade banken att den skulle höja sina intäkter med fem miljarder dollar. Cirka 2 av dem skulle komma från finansiering och utlåning, och man underströk betydelsen av att knyta starkare band med företagsledare.  

De nya målen innebär att Goldman Sachs ökar från 8.000 till cirka 9.000 företagskunder. Dessa ska komma från hela världen, men det är främst i USA som det blir frågan om att anställa seniora bankers. Atlanta, Dallas, Seattle och Toronto blir allt viktigare finanscentra, enligt FT som citerar ur Lloyd Blankfeins årliga brev till aktieägarna. 

Förra året var Goldman’s nettointäkter från investment banking 7,37 miljarder dollar, 23 procent av bankens totala intäkter. Jämfört med 2016 var det en ökning med tre procentenheter (från 20 procent av de totala intäkterna) som nu alltså väntas fortsätta.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in