Annons

Annons

Goldman Sachs

I Sverige är det Goldman Sachs som anlitats vid de största transaktionerna under tredje kvartalet i år medan PWC har anlitats flest gånger. EQT Partners stod för det största utköpet globalt av private equity-bolagen.

Robin Vince kommer att sluta som riskchef på Goldman Sachs i början på november och blir ersatt av Brian Lee som är controller och redovisningschef på investmentbanken.

Banktoppar utfrågade av FI om penningtvätt, EQT:s värdering: mellan 5 och 8 miljarder euro, Pensionsmyndigheten hotar att stämma Falcon Funds bank och Vd-kandidat lämnar Goldman Sachs. Detta är några av rubrikerna i onsdagens morgonsvep.

Malaysia har åtalat 17 nuvarande och före detta chefer på Goldman Sachs. Bland de åtalade finns Claes Dahlbäck, uppger tidningen The Guardian.

Det eskalerande handelskriget och risken för hård brexit har fått Goldman Sachs ekonomer att tro på fler räntesänkningar från Fed i år, rapporterar Bloomberg. 

M&A-aktiviteten minskar globalt under första halvåret med 11 procent där värdet uppgår till 1,8 biljoner dollar, motsvarande 16,8 biljoner kronor. I Sverige är det Goldman Sachs och Pwc som toppar Merger Markets League Tables under första halvåret.

Arne Hassel, som kommer närmast från Barclays bank som investeringschef (CIO), blir ny vd för hedgefonden IPM. Samtidigt lämnar Johan Nordenfalk sin styrelsepost och Catella AB:s vd och koncernchef Knut Pedersen tar över.

Sidor