Annons

Annons

Goldman Sachs

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs avslutar sitt samarbete med PWC efter nästan ett århundrande. Istället väljer de att anlita revisionsbyrån Mazars. Den amerikanska och asiatiska börsen föll kraftigt till följd av handelskriget och Avanza lanserar trackers. Det är något av innehållet i nyhetssvepet denna tisdagsmorgon. 

JP Morgan toppar Global Datas ranking av världens tio mest framgångsrika M&A-rådgivare inom byggsektorn under årets första kvartal.

Wall Streets sex största banker levererade en blandad uppsättning resultat för första kvartalet förra veckan. Banker med privatkunder triumferade generellt över sina mer kapitalmarknadsfokuserade rivaler och rådgivare. Sämst gick det för Goldman Sachs.

Creades blir nästa största ägare i ett First North-noterat IT-konsultbolag, Per Bolund har träffat Swedbanktoppar och EQT tar in nya rådgivare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet tisdagen den 16 april.

Goldman Sachs får betala böter om 416 miljoner kronor efter felrapportering av över 220 miljoner transaktioner under en 10-årsperiod.

Investmentbanken Goldman Sachs tonar ned risken för att USA:s inverterade räntekurva är ett tecken på att en recession närmar sig.

Allt fler vill äga ett svenskt bolag. Anna Kinberg Batra är imponerad över Lena Aplers Collector. Och snart är den asiatiska tidsåldern här. Det är lite av innehållet i tisdagens morgonsvep.

Sidor