FinansNyhet

Goldman överväger bitcoin-handel

Goldman Sachs överväger att lyfta in Bitcoinhandel i bankens utbud.
Publicerad

Goldman Sachs planerar att erbjuda handel i bitcoin och andra digitala valutor, avslöjar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Investmentbanken skulle därmed bli den första investmentbanken på Wall Street att omfamna kryptovalutor.

Realtid.se

Goldman Sachs överväger att godkänna tranasktioner i bitcoin och andra kryptovalutor, enligt källor till Wall Street Journal. Därmed skulle Goldman bli det första bolaget på Wallstreet att godakänna handel med virtuella valutor.

Tidningen skriver att investmentbankens ansträningar på området är i ett tidigt skede, men nyheten kan höja intresset för kryptovalutor som i debatten mycket har kopplats till illegala verksamheter.

Bitcoin skapare är fortfarande okänd och introducerades för åtta år sedan, men har fortfarande inte nått allmän acceptans. Många talar om och debatterar valutan, men få använder den.

Annons

Nyligen meddelade det kinesiska kommunistpartiet att Kina ska förbjuda handel med kryptovalutor på handelsplatser samt initial coin offering (ICO), en metod för att finansiera startups och projekt med virtuella valutor.

 

Annons