Annons

Annons

USA

Börserna i Asien faller, börsexperter varnar för stora börsfall och Synsams börsintroduktion skjuts på framtiden. Allt på grund av det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina. Det framgår av måndagens morgonsvep.

Handelskriget mellan USA och Kina är upptrappat vilket gör fondförvaltarna oroliga. Den internationella storförvaltaren Aberdeen ser G20-mötet i slutet av juni som den viktigaste hållpunkten framåt medan svenska Prior Nilsson redan nu sänker risknivån.

Utlandssvensken och professorn James Ohlson varnar för illavarslande tecken i den amerikanska ekonomin. Han anser att det ser så illa ut att en recession är i antågande.

Problemen med penningtvätt i Nordea är värst i Danmark, anser vissa. Andra anser att grundproblemet är finskt. På andra sidan världen planerar Huawei en stämning mot USA. Det är lite av innehållet i dagens morgonsvep.

Det gigantiska hacket mot Marriott var en del av en kinesisk statsunderstödd underrättelseoperation. Det visar förhör i samband med utredningen av intrånget, enligt uppgifter till New York Times.

Kina protesterar mot gripandet av Huaweis finanschef, Sveriges första handelsplattform för kryptovalutor har öppnat och Kinnevikveteran gör börscomeback. Detta är några av rubrikerna i morgonsvepet.

Arbetslösheten är nere på historiskt låga nivåer i USA. Frågan är hur det därifrån kan levereras den tillväxt som behövs. Prognoschef Håkan Frisén beskriver det som "vi är inne på okänt territorium" när han presenterar SEB:s konjunkturrapport 

Sidor