Finans

Fundler utlovar tidig pension 

Fundler och Danica Pension lanserar en digital pensionsplattform som ska möjliggöra en tidigare pension.

Publicerad 2019-10-15

Investeringsrådgivaren Fundler och Danica Pension samarbetar för att lansera en digital pensionsplattform, enligt ett pressmeddelande.

Detta innebär att Fundler erbjuder förvaltning av intjänad tjänstepension. 

”Samarbetet syftar till att erbjuda smidig hantering av kapitalet till konkurrenskraftigt pris och avkastning. Något som kan möjliggöra att gå i pension tidigare”, enligt Fundlers medgrundare Anton Fagerlönn. 

Fundler skriver att den som har flyttbara fribrev nu kan låta Fundler förvalta intjänad tjänstepension som betalats av tidigare arbetsgivare. 

”Tack vare den digitala hanteringen ligger Fundlers avgift på 0,98 procent för pensionstjänsten, inklusive både försäkring och fondavgifter”, skriver Fundler som även hävdar att detta nästan är 70 procent lägre än den 3-procentiga avgift många svenskar har i dagsläget.

– En sänkt avgift på sin pensionsförvaltning kan möjliggöra att gå i pension redan innan 65 års ålder, eftersom det genererar så mycket mer pengar till spararen i slutändan. Det är intressant med tanke på att den höjda pensionsåldern är en högaktuell fråga. Många vet inte hur vanligt det är med höga avgifter när man väl tittar på de totala kostnaderna för pensionen, säger Anton Fagerlönn, medgrundare av Fundler. 

– Försäkringsbranschen håller på att moderniseras i grunden och vår yttersta strävan är att ligga i framkant på den resan. Vi ser kontinuerligt och noga över vilka potentiella samarbetspartners som är rustade för att möta och leda de förändringar som sker. Vi är nu glada över att tillsammans med Fundler lansera denna tjänst som vi tror kommer att bli värdefull för många kunder framöver, säger Claes Carlson vd på Danica Pension. 

Platsannonser