Daniel Daboczy och vd för och medgrundare av crowdfunding-bolaget Fundedbyme med huvudkontor i centrala Stockholm. Bolaget siktar på en börsnotering 2018. Foto: Fundedbyme
Fintech

Fundedbyme öppnar ännu en runda

Crowdfundingbolaget Fundedbyme öppnar för andra gången en finansieringsrunda på sin egen plattform. Målet är att få in uppåt 20 miljoner kronor. "Kommande år ser mycket intressanta ut och vi har identifierat nya trender som vi nu satsar på", säger vd:n och grundaren Daniel Daboczy.

Uppdaterad 2017-10-19
Publicerad 2017-10-19

Det svenska crowdfunding bolaget Fundedbyme har nu närvaro sex länder. Senaste tiden har bolaget öppnat kontor i både Mexiko och Dubai och inlett ett samarbete med börstnoterade findländska crowdfunding-företaget Privanet. Fundedbyme siktar även på att självt gå till börsen i maj nästa år.

Som ett led i börsplanerna meddelar Fundedbyme nu även att man öppnar en börsförberedande finansiseringsrunda på den egna crowdfunding-plattformen. Det blir andra rundan på plattformen. Den förra drog in 11 miljoner kronor från totalt 383 investerare till en kurs om 50 kronor per aktie.

Fundedbyme knep nyligen förstaplatsen i kategorin Alternative Finance i första omgången av European Fintech Awards 2017. Bolaget har i dag 97.000 registrerade investerar-medlemmar och hittills förmedlat totalt 400 miljoner i kapital till hundratals bolag via sin crowdfunding-plattform.

– Vi var tidigt ute med att identifiera trenderna som sedermera lett till delningsekonomin och de företagsstrategier som idag är vanliga, dvs att engagera sina delägare. Vi stod fast vid vår vision och levererade på den. Inte nog med att vi skapade ett globalt bolag, vi skapade dessutom en ny marknad. Kommande år ser mycket intressanta ut och vi har identifierat nya trender som vi nu satsar på, säger Daniel Daboczy, vd för FundedByMe, i en kommentar.

Platsannonser