FinansNyhet

Front Advokater bäst på jämställdhet

Magnus Hedberg, vd på Jusek, tillsammans med årets pristagare Front Advokater representerad av David Schreiber.
Publicerad

Front Advokater är 2018 års vinnare av Justitiapriset. Priset delas ut i samarbete med Jusek till den affärsjuridiska byrå som är bäst på jämställdhet.

Rakel Lennartsson

14 affärsjuridiska byråer deltog i årets tävling och det blev Front Advokater som tog hem segern. Juryns motivering lästes upp av kvällens inbjudna talare och prisutdelare Alice Teodorescu, politisk redaktör på Göteborgs Posten:

”Årets vinnare har jämställdhet som en del av sitt DNA. Med en genuin vilja och stark drivkraft att påverka hela branschen i jämställd riktning är Front Advokater en riktig inspirationskälla och förebild.”

Justitiapriset delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som har det bästa jämställdhetsarbetet. Syftet med priset är att uppmuntra fler advokatbyråer att arbeta aktivt med jämställdhet och därmed bidra till en mer jämställd advokatbransch.

Annons

Vinnaren utses genom att deltagande affärsbyråer får besvara en enkät om struktur, kultur och balans. Svaren analyseras av jämställdhetsbolaget Add Gender.

Efter anonymisering går advokatbyråernas resultat vidare till en jury bestående av namnkunniga och välrenommerade jurister och branschpersoner som genom votering utser en vinnare.

Akademikerförbundet Jusek är huvudsponsor av priset och deltar i juryn som utser vinnaren.

Annons

– Karriär på lika villkor för kvinnor och män är en av Juseks viktigaste frågor. Våra medlemsundersökningar visar att många kvinnor på advokatbyråer känner sig missgynnade när det gäller lön, delägarskap och arbetsuppgifter. Justitiapriset är ett sätt att uppmärksamma de advokatbyråer som arbetar aktivt med jämställdhet, säger Magnus Hedberg, vd på Jusek.

Mer om Justitiapriset

Justitiaprisets jury 2018 består av Mårten Schultz, professor i civilrätt, Mari Hedenborg, justitieråd i Högsta domstolen, Magnus Hedberg, vd för Jusek, Maria Ingelsson, bolagsjurist och Tove Lindgren, adjunkt i civilrätt.

Justitiapriset är grundat av Louise Meijer och delades i år ut för andra gången.

Annons