Finans Nyhet

Från Linklaters till AIK

Publicerad

Lämnar advokatfirman efter sex år.

Realtid.se

AIK Fotboll har anställt Thomas Edselius som ny ekonomichef.

Thomas Edselius kommer närmast från advokatjätten Linklaters Advokatbyrå där han arbetat i sex år som CFO och COO.

– AIK Fotboll står inför en mycket spännande framtid med europaspel nästa år och ny arena 2013 och dessutom befinner sig Bolaget i en dynamisk fas redo att ta nästa steg i utvecklingen, säger Thomas Edselius i ett pressmedelande.

Annons

Edselius uppgift blir att leda och utveckla ekonomifunktionen. Han ska bland annat vidareutveckla processer och rutiner för ekonomisk kontroll och styrning, prognos och analysstrukturer.

Enligt ett pressmeddelande får han en viktig del i det pågående arbetet med kostnadsreduceringar samt i bolagets olika projekt.

Edselius kommer också att ingå i Bolagets ledningsgrupp.

Annons

– Thomas Edselius har den kompetens, erfarenhet och framförallt profil som vi behöver inom ekonomiområdet i AIK Fotboll AB. Jag är säker på att Thomas kommer att vara en stor tillgång inte minst genom att kunna vara aktiv i såväl det operativa som det strategiska arbetet. Jag ser fram emot att få med Thomas i teamet, säger Annela Yderberg, VD AIK Fotboll AB.

Thomas Edselius tillträdde sin nya tjänst igår, måndag, och ersätter därmed konsulten Erik Saers som lämnar AIK Fotboll efter åtta månader för nya uppdrag.

Annons