Annons

Annons

Förslag till ny styrelse i AAK

Valberedningen i AAK föreslår nyval av Mikael Ekdahl som styrelseordförande samt Gun Nilsson och Bengt Baron som styrelseledamöter.

Valberedningen föreslår samtidigt omval av styrelseledamöterna Arne Frank, Lillie Li Valeur, Märta Schörling Andreen och Marianne Kirkegaard.

Nuvarande styrelseordförande Melker Schörling har avböjt omval. Därtill lämnade Ulrik Svensson sin roll som styrelseledamot vid årsskiftet. Om årsstämman godkänner valberedningens förslag utökas styrelsen således med en person.

Mikael Ekdahl är född 1951 och har examen i såväl juridik som ekonomi från Lunds universitet. Han har en lång bakgrund som advokat och partner vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Mikael var styrelseledamot i AAK mellan 2005 och 2013 och har därefter fungerat som styrelsens sekreterare. Innan AAK:s grundande 2005 satt han dessutom i styrelsen i Karlshamns. Därtill har Mikael under många år varit styrelseledamot i bolag inom Melker Schörling-sfären och är nu föreslagen som ny styrelseordförande i Melker Schörling.

Gun Nilsson, född 1955, är för närvarande finansdirektör för IP-Only men kommer att tillträda som vd för Melker Schörling (MSAB) senast i slutet av maj 2017. Hon har tidigare varit finansdirektör för Nobia och Sanitec samt vd för Gambro Holding. Hon har dessutom varit styrelseledamot i Hexagon sedan 2008 och har därtill erfarenhet från styrelseuppdrag i Capio och Dometic.

Bengt Baron, född 1962 och med en MBA från University of California i Berkeley, har en gedigen bakgrund från livsmedelsbranschen och har bland annat innehaft senior chefsbefattning på Coca-Cola samt varit vd för Cloetta och V&S Group. Han är styrelseledamot i Thule Group samt styrelseordförande i Enzymatica och MIPS.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons