Ekobrottsmyndighetens entrédörr.
Fonder

Flera anmälningar i Falcon Funds-härvan läggs ned

EBM lägger ned anmälda misstankar för ungefär 400 miljoner kronor i miljardhärvan kring fondbolaget Falcon Funds.

Uppdaterad 2018-03-05
Publicerad 2018-03-05

Ekobrottsmyndighetens kammaråklagare Arne Fors uppger för tidningen Expressen att han har begränsat i förundersökningen kring fondsbolaget Falcon Funds. Det rör sig om 15 anmälningar gjorda av pensionsmyndigheten. i oktober 2016. 

Totalt rör det sig om 22 fall av misstänkt grovt bedrägeri som ingick i utredningen kring det Malta-registrerade fondbolaget Falcon Funds och dess tre PPM-fonder, enligt Expressen.

Enligt Pensionsmyndigheten är mellan 700 och 800 miljoner kronor fortfarande borta.

– Man brukar göra så här om man anser att straffvärdet ändå slår i taket och inte kommer att påverkas vid en eventuell fällande dom där maxstraffet i det här fallet är sex års fängelse. Annars hade man fått utreda alla 22 värdepapper. Nu koncentrerar vi oss i stället på sju värdepapper, förklarar kammaråklkgare Arne Fors för Expressen.

Han uppger att det blir ”övermäktigt” att utreda samtliga värdepapper som är baserade i andra länder då man behöver ta in information från dessa länder.

– Därför har jag tagit beslut om att fokusera på sju värdepappeer där förlusten är ungefär 600 miljoner, säger han till tidningen.

Platsannonser