Helg Helg

Veckans recept: Rykande varma soppor i mörkret

Taggar i artikeln

recept
FinrummetFinrummet
Sellerisoppa. Foto: Lisa Lönner
Publicerad

Nu vill alla träffas. Och särskilt post-pandemiåret 2021 – så lär december bli rätt blöt för er alla med julbord, fester, middagar. Det innebär mycket fet mat, alkohol och dålig sömn. Hjälp dina inre organ med lite grönsaksrätter.

I november – och särskilt post-pandemiåret 2021 – så lär december bli rätt blöt för er alla med julbord, fester, middagar. Det innebär mycket fet mat, alkohol och dålig sömn. Vad behöver kroppen då? Jag laddar alltid upp inför utsvävningar med grönsaker och rotfrukter som naturligt innehåller protein och stärkelse samt ämnen som gör att vi klarar av att spjälka ned den feta maten. Några exempel är äppelcidervinäger, rotfrukter, broccoli, citrus och ingefära. Hjälp dina inre organ med lite grönsaksrätter. Idag lagar jag en rotsellerisoppa med ingefära och parmesanost. Jag älskar också att använda mina ärvda sopptallrikar, det är ju så sällan. Håll till godo!

Rotsellerisoppa

Ingredienser:

  • En halv stor rotselleri (ca 500 gram)
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 dl riven parmesanost
  • Örtsalt, lite vegetarisk buljong

Gör så här:

  • Skala och skär sellerin i stora bitar
  • Koka i vatten och äppelcidervinäger som precis täcker tills mjuk (ca 20 min)
  • Mixa slät. Häll i parmesan och ingefära och mixa lite till. Salta och ha i buljong tills du har rätt balans.
  • Strö lite svartpeppar ovanpå och kanske en klick löjrom?

Hela Finrummet denna vecka >>

Lisa Lönners krönika: Personalbrist överallt – men var är damerna?

Svenska whiskyn som utmanar destillerietablissemanget

Affärslunchindex: Emmer – en naturnära utflykt från city

Veckans kockknep: Tillaga den perfekta fisken

Veckans recept: Rykande varma soppor i mörkret

Annons