Fastighetsexperten: ”Det var botten vi såg i höstas”

Taggar i artikeln

fastigheter
Publicerad
Uppdaterad

Fastighetsmarknaden har sannolikt redan vänt och den värsta rädslan har nu försvunnit från professionella investerare, det skriver gästkrönikören Gösta Carlberg i Realtid.

Realtid.se

Börsen har rätt, troligen är det värsta av nedgången redan bakom oss i fastighetssektorn. Det var botten vi såg i höstas. Nu är det dags att göra bra affärer. Det skriver Gösta Carlberg i en gästkrönika hos Realtid.

”Konstigt nog har vi knappt sett vare sig affärer eller några större nedgångar i statistiken för kommersiella hus, marknaden är trögrörlig, men också för att privata aktörer drar sig för att sälja in i det längsta, och de noterade fastighetsbolagen har redovisat mycket sparsamma nedgångar i sina bestånd, om ens några”, skriver Carlberg, som bland annat är ordförande för företaget Kvalitetsbostäder.

Han poängterar att börsen och aktiemarknaden redan har stuckit rejält från i höstas och menar att mycket tyder på att börsen har rätt:

Annons

”Det var botten vi såg i höstas. Med det sagt kommer det dock inte gå fort upp härifrån, särskilt inte för bostadssegmentet, varför en duktig fastighetsinvesterare kommer ha flera bra år på sig att göra fina affärer framgent”, skriver han.

Hela krönikan hittar du här!

Annons