Finans Nyhet

Fastighetsbolag backar efter sänkta köpråd 

Taggar i artikeln

Fastighetsbolag
Publicerad
Uppdaterad

Pareto Securities väljer att göra flera justeringar för sina rekommendationer inom fastighetssektorn efter att Q3-rapporterna släppts.

Finwire

Diös, Fabege och Balder sänks samtliga till behåll från tidigare köp.

”Våra bästa case för 2024 är Castellum, Catena, Cibus, Eastnine och Platzer, medan vi i denna rapport nedgraderar Balder, Fabege och Diös till behåll (köp) efter den senaste tidens sektorrally. För dessa bolag menar vi att det kortsiktiga caset har spelat ut sin roll och vi ser mer potential i våra högkonfidenscase”, skriver Pareto.

Enligt analyshuset sjönk värderingarna på fastigheter med 1,6 procent i genomsnitt under årets tredje kvartal. Sedan toppen under Q2 2022 innebär det en negativ justering om 6,2 procent.

Annons

”På hyresgästmarknaden, med Sveriges sjunkande BNP och stigande arbetslöshet, förväntar vi oss att vissa hyresgäster kommer att minska sina ytor när tillväxtplanerna skrotas, vilket kommer att påverka vakanserna negativt. Hittills har vi dock sett få tecken på en försvagad efterfrågan.”

Efter att ha fått sina rekommendationer sänkta har Fabeges aktie sjunkit med 2,8 procent, Balders med 3,2 procent och Diös med 3,7 procent.

Annons