Kenneth Karlsson ska göra IT-tjänsteleverantören till en digital transformationspartner.
IT

Evry tillsätter digital chef

Evry stärker sin digitala profil och tillsätter Kenneth Karlsson som ny chef för affärsområdet Digital Services. 

Uppdaterad 2018-04-06
Publicerad 2018-04-06

Kenneth Karlsson har en lång karriär inom den digitala byråvärlden. I november 2016 förvärvade Evry byrån NetRelations som Kenneth var delägare och VD för. Köpet av NetRelations, var en viktig del av Evrys strategi att stärka sin digitala profil och kompetensbas, berättar bolaget i ett pressmeddelande.

− Med min bakgrund hoppas jag att kunna vara med och bidra till att transformera en IT-leverantör som Evry från början är, till att i stället bli en proaktiv innovationspartner inom digital transformation. Den gamla affärsmodellen som IT-konsult måste i grunden förändras då dagens kunder efterfrågar något annat. Evry ska i stället fokusera på co-creation och värdebaserade samarbeten säger Kenneth Karlsson och fortsätter:

− Med vår innovationsförmåga, kundförståelse och teknikförståelse, ser jag inga hinder för att vi inte skulle klara av den utmaningen.
Evry tittar på möjligheten till fler spännande initiativ för tillväxt inom den digitala spetskompetensen och planerar också att anställa 500 nya medarbetare under året. Man gör en stor satsning på att anställa talanger bland annat inom områden som Service Design, AI och X-reality.

− Vi satsar stenhårt på att bli en relevant och spännande arbetsplats. Att förstå och ta tillvara anställdas drivkrafter och skapa en meningsfullhet i deras vardagliga arbete är nödvändigt för att locka till sig de vassaste digitala talangerna, säger Kenneth Karlsson.

 

Platsannonser