Forskaren och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh
Forskaren och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh. Foto: Spartacus Capital.
M&A

Esmaeilzadeh-backade Novedo förvärvar tio bolag med samlad omsättning om 1 miljard

Den nyetablerade företagsgruppen Novedo, som backas av bland andra serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh, har på kort tid förvärvat tio tjänste- och industriföretag.

Uppdaterad 2021-09-08
Publicerad 2021-09-08

Företagsgruppen Novedo har aviserat multipla förvärv, sammanlagt hela tio, med en samlad omsättning på 1 miljard kronor per augusti 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Novedo, som leds av vd:n Per-Johan Dahlgren och som backas av bland andra tidigare Serendipity-grundaren, forskaren och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh, beskriver sig själv som en förvärvsdriven företagsgrupp. De förvärvade bolagens entreprenörer blir delägare i Novedo och kvarstår därmed indirekt som delägare i sina bolag.

– Framgångsrika företag har lyckats bygga in en bra affärsmässig kultur, och det är i mötet med entreprenören man verkligen förstår bolagets identitet. Detta är det viktigaste i vårt arbete med att hitta fina bolag och starka entreprenörer, säger Per-Johan Dahlgren i en presskommentar.

Novedo registrerades hos Bolagsverket 2020 och har hittills förvärvat tio bolag med en samlad omsättning om cirka en miljard kronor, däribland Fog & Byggtjänst, Skanstulls måleri, Univent och Valter Eklund-bolagen. Övriga förvärv kommunicera Novedo vid tillträde.

Andra bolag som sedan tidigare ingår i Esmaeilzadeh-sfären är Hidden Dreams, Spartacus Capital, Mirovia och Eitri Group.

Platsannonser

Logga in