Riskkapital

EQT investerar i BBS Automation

EQT:s Mid Market Europe köper in sig i BBS Automation. Syftet är ett partnerskap för att stödja global expansion av företaget. 

Publicerad 2018-04-05

EQT-fonden Mid Market Europe går enligt ett pressmeddealnde in som delägare i BBS Automation. Grundarna Josef Wildgruber och Uwe Behr kommer att fortsätta leda företaget och alla nuvarande aktieägare blir kvar i företaget, samtidigt som EQT tillför nya medel. 

Parterna är överens om att inte uppge köpeskillingen.

Syftet med partnerskapet är att stödja BBS Automations fortsatta tillväxt, både organiskt och genom nya förvärv.

– Våra kunder efterfrågar i ökande grad att vi ska kunna samarbeta med dem på global nivå. Därför vill vi utvidga vår kapacitet att leverera internationellt utan att kompromissa med vårt entreprenöriella mindset och den flexibilitet som våra kunder värdesätter i BBS Automation i dag, säger Josef Wildgruber, CEO, BBS Automation och fortsätter: 

– Vi ser EQT Mid Market som en mycket stark partner för dessa tillväxtambitioner, då de inte bara förser oss med det kapital som krävs för vår expansion, men också ett nätverk av högst relevanta industriella rådgivare som värdefulla sparringpartners för att bygga närvaro på våra tillväxtmarknader, liksom ett bolagsstyrningskoncept som låter oss bygga vidare på våra styrkor.

EQT å sin sida säger att de vill samarbeta med “inspirerande grundare” och starka management team som har en tydlig vision för sitt företag. 

– Det är ovanligt att vi hittar företag av den här storleken som är verksamma på en helt igenom global plattform såsom BBS Automation, säger Andreas Fischer, partner på EQT och investeringsrådgivare vid EQT Mid Market. 

BBS Automation har i dag 600 anställda i Tyskland, Kina, Malaysia och USA. 

Platsannonser

Logga in